Dr. Neeltje Steeghs


lid NVMO-commissie BOM
internist-oncoloog en klinisch farmacoloog,
Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam


Dr. N. Steeghs (1977) is werkzaam als internist-oncoloog en klinisch farmacoloog in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Zij is opgeleid in Leiden en promoveerde in 2009 op onderzoek naar doelgerichte therapie in de oncologie. Zij combineerde haar promotieonderzoek met de opleiding tot internist-oncoloog. Sinds 2009 werkt zij in het Antoni van Leeuwenhoek, waar ze een aanvullende opleiding tot klinisch farmacoloog heeft afgerond. De individualisering van de doelgerichte therapie en met name van de tyrosinekinaseremmers, het vroegklinisch onderzoek en de behandeling van sarcomen zijn in het bijzonder haar aandachtsgebieden. Ze is bestuurslid van de Dutch Pharmacology Oncology Group (DPOG).


> VERKLARING VAN BELANGEN 2018-2019

  • Farmaceutische bedrijven waarvoor studies werden gedaan voor de ontwikkeling van een geneesmiddel: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarvoor studies werden ge├»nitieerd voor de ontwikkeling van een geneesmiddel: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarvan persoonlijke research- of studiekosten werd ontvangen: AB Science, Abbvie, Actuate Therapeutics, Amgen, Array, AstraZeneca/MedImmune, Bayer, Blueprint Medicines, Boehringer Ingelheim, Bristol-Myers Squibb, Cantargia, CellCentric, Cytovation, Deciphera, Genentech/Roche, GlaxoSmithKline, Incyte, Lilly, Merck Sharp & Dohme, Merus, Molecular Partners, Novartis, Pfizer, Pierre Fabre, Roche, Sanofi, Taiho, Takeda.
  • Farmaceutische bedrijven waarvan persoonlijke reiskostenvergoeding werd ontvangen: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarvan persoonlijk betaling werd ontvangen voor werkzaamheden of adviezen: AIMM Therapeutics, Boehringer Ingelheim, Ellipses Pharma.
  • Bijeenkomsten, georganiseerd door farmaceutische bedrijven, waarop inhoudelijk als spreker werd opgetreden: niet van toepassing.
  • Instituten die door farmaceutische bedrijven betaald geneesmiddelenonderzoek verrichten, waarin een managementfunctie werd bekleed: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarbij de levensgezel een functie bekleedt: niet van toepassing.
  • Instituten die door farmaceutische bedrijven betaald geneesmiddelenonderzoek verrichten, waarin de levensgezel een managementfunctie bekleedt: niet van toepassing.