Dr. Haiko Bloemendal benoemd tot hoogleraar

NVMO-voorzitter dr. Haiko Bloemendal is per 1 november 2019 benoemd tot hoogleraar Netwerken in oncologie.

Foto: Gerard van Bree Fotografie

Bloemendal is internist-oncoloog en sinds 1 mei 2019 in dienst van het Radboudumc als voorzitter van het Centrum voor Oncologie. Het grootste gedeelte van zijn tijd besteedt hij aan het voorzitterschap. Wat betreft inhoud zal de focus voornamelijk komen te liggen op de vorming van Comprehensive Cancer Networks waarin het Radboudumc samen met regiopartners tot een intensievere samenwerking zowel op het gebied van patiëntenzorg als onderzoek wil komen.

Niet alleen het faciliteren van deze samenwerking, maar ook het onderzoek naar oplossingen voor verbetering van knelpunten in de netwerkvorming vormt een belangrijk onderdeel van de leeropdracht. Uit liefde voor het vak en de zorg voor patiënten is hij daarnaast ook nog een aantal uren in de week actief als internist-oncoloog.

Zijn leerstoel sluit naadloos aan op de rol die Bloemendal heeft als voorzitter van het Centrum voor Oncologie. Met het Centrum voor Oncologie heeft hij een coördinerende rol in de oncologische zorg binnen het Radboudumc. Een belangrijke doelstelling van het centrum is om de behandeling door de 13 oncologische zorgketens beter te laten aansluiten op de patiënt. Binnen deze zorgketens werken medewerkers van verschillende afdelingen multidisciplinair samen om de zorg rondom patiënten met kanker zo goed mogelijk te organiseren. Daarnaast werkt het Radboudumc veel samen met ziekenhuizen uit de regio en vervult het de rol van kenniscentrum.

Bron: persbericht Radboudumc d.d. 10 december 2019