Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2011 ∞

17 nov 2011 - 18 nov 2011Hotel en Congrescentrum PapendalArnhem

Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2011 ∞

Wanneer

17 nov 2011 - 18 nov 2011    
de hele dag

Waar

Hotel en Congrescentrum Papendal
Papendallaan 3, Arnhem, Gelderland, 6816 VD

Event Type

Kaart niet beschikbaar

Op donderdag 17 en vrijdag 18 november 2011 organiseerde de NVMO de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen in Congrescentrum Papendal te Arnhem. Thema’s die aansluiten bij de dagelijkse praktijk vormden de ruggengraat van het programma.

Vaste programmaonderdelen vormen de tumoren van de tractus digestivus en het mammacarcinoom. Daarnaast kwamen dit jaar nieuwe ontwikkelingen aan bod bij de behandeling van onder meer pancreascarcinoom, melanoom, hoofd-halstumoren en schildkliercarcinoom. De supportive care-sessie behandelde nieuwe inzichten bij de behandeling van osteoporose, cognitieve problemen en revalidatie na kankerbehandeling. Ook dit jaar was er extra aandacht voor nieuw onderzoek vanuit de academische centra: vier centra in Nederland en Vlaanderen brachten vooraanstaand nieuw onderzoek voor het voetlicht. Verder werden de winnaars van het Oncologieproefschrift van het jaar en de Pieter de Mulder Award bekroond.

Op de tweede dag van de Oncologiedagen werd vanaf 8.00 tot 9.30 uur de NVMO-ledenvergadering gehouden. Evenals vorig jaar was er op de woensdagavond een onderwijsavond ‘voor en door jonge oncologen’ georganiseerd door de jNVMO.

Webcast

Via een extern online platform is het mogelijk om een webcast te bekijken van presentaties die op deze tweedaagse jaarlijkse bijeenkomst zijn gehouden. Hier kunt u de links naar deze video’s vinden.

Abstracts

Abstractboek Oncologiedagen 2011


Organisatie en inlichtingen

Congress Care
Postbus 440
5201 AK ’s-Hertogenbosch
tel. 073 – 690 14 15
info@congresscare.com
www.congresscare.com

Auteur: sowmedia sowmedia

Test