Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2012 ∞

8 nov 2012 - 9 nov 2012Hotel en Congrescentrum PapendalArnhem

Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2012 ∞

Wanneer

8 nov 2012 - 9 nov 2012    
de hele dag

Waar

Hotel en Congrescentrum Papendal
Papendallaan 3, Arnhem, Gelderland, 6816 VD

Event Type

De Oncologiedagen zijn uitgegroeid tot de belangrijkste ontmoetingsplaats van internist-oncologen in Nederland en Vlaanderen. Het toenemend aantal belangstellenden en de positieve reacties onderstrepen het belang van deze bijeenkomst. Dit jaar hadden de Oncologiedagen ook een bijzonder tintje vanwege het 15-jarig bestaan van de NVMO.

Thema’s die aansluiten bij de dagelijkse praktijk vormden de ruggengraat van het programma. Daarnaast was er ook dit jaar weer extra aandacht voor nieuw onderzoek vanuit de academische centra: vier centra in Nederland en Vlaanderen brachten vooraanstaand nieuw onderzoek voor het voetlicht. Vaste programmaonderdelen waren ook ditmaal de tumoren van de tractus digestivus en het mammacarcinoom. Daarnaast kwamen dit jaar onder meer ontwikkelingen aan de orde bij de behandeling van de galblaas, het ovariumcarcinoom, het prostaatcarcinoom en neurologische complicaties van oncologische therapie. De sessie over supportive care behandelde personalized cancer treatment, pijnstilling bij kanker en compliance van orale kankertherapie.

Nieuw dit jaar was een parallel programma voor Nederlandse onderzoeksgroepen. Hierin presenteerden onderzoekers van deze groepen de laatste ontwikkelingen in hun lopende onderzoek. Nieuwe ontwikkelingen kwamen verder aan bod bij de jaarlijkse proefschriftprijzen en de uitreiking van de Pieter de Mulder Award 2012. Ten slotte werden dit jaar tijdens interactieve sessies onder leiding van experts drie casussen bediscussieerd.

Webcast

Via een extern online platform is het mogelijk om een webcast te bekijken van presentaties die op deze tweedaagse jaarlijkse bijeenkomst zijn gehouden. Hier kunt u de links naar deze video’s vinden.

Abstracts

Abstractboek Oncologiedagen 2012


Organisatie en inlichtingen

Congress Care
Postbus 440
5201 AK ’s-Hertogenbosch
tel. 073 – 690 14 15
info@congresscare.com
www.congresscare.com

Auteur: sowmedia sowmedia

Test