Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2013 ∞

20 nov 2013 - 22 nov 2013Hotel en Congrescentrum PapendalArnhem

Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2013 ∞

Wanneer

20 nov 2013 - 22 nov 2013    
de hele dag

Waar

Hotel en Congrescentrum Papendal
Papendallaan 3, Arnhem, Gelderland, 6816 VD

Event Type

Kaart niet beschikbaar

Thema’s die aansluiten bij de dagelijkse praktijk vormden ook dit jaar de ruggengraat van het programma van de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen. Het mammacarcinoom en tumoren van de tractus digestivus waren wederom vaste programmaonderdelen van de jaarlijkse nascholingsbijeenkomst.

Ook was er weer extra aandacht voor nieuw onderzoek vanuit de academische centra: deze keer brachten Groningen, Leuven en Nijmegen vooraanstaand nieuw onderzoek voor het voetlicht. Daarnaast kwamen diverse aspecten van de behandeling van zowel jongere als oudere kankerpatiënten uitgebreid aan bod.

Op het programma stond verder een interactieve sessie over personalized medicine. De sessie over supportive care ging in op het effect van fysieke activiteit op kankerbehandeling, het lymfoedeem en advanced care planning. Tijdens het parallelle programma voor Nederlandse onderzoeksgroepen presenteerden de betreffende groepen de laatste ontwikkelingen in hun lopende onderzoek. Nieuwe ontwikkelingen kwamen ook aan bod bij de voordrachten in het kader van de jaarlijkse proefschriftprijzen en de Pieter de Mulder Award 2013.

Webcast

Via een extern online platform is het mogelijk om een webcast te bekijken van presentaties die op deze tweedaagse jaarlijkse bijeenkomst zijn gehouden. Hier kunt u de links naar deze video’s vinden.

Abstracts

Abstractboek Oncologiedagen 2013


Organisatie en inlichtingen

Congress Care
Postbus 440
5201 AK ’s-Hertogenbosch
tel. 073 – 690 14 15
info@congresscare.com
www.congresscare.com

Auteur: sowmedia sowmedia

Test