Symposium Vergoeding van intramurale geneesmiddelen in de praktijk
De ondertitel van dit symposium luidt: ‘Wat zou de rol van de zorgverlener kunnen zijn?’
Tijdens dit hybride symposium zal kennis en informatie over het vergoedingstraject van intramurale geneesmiddelen worden besproken en aangevuld worden met verdiepende casuïstiek. De rol van de zorgverlener zal onderwerp zijn van de daaropvolgende levendige discussie. Deze keer bespreken we dus geen specifiek medisch-inhoudelijk onderwerp maar krijgt u kennis en inzicht in de complexe wereld van geneesmiddelenvergoedingstrajecten.
Ervaart u ook dat deze trajecten niet altijd transparant zijn en het onduidelijk is welke rol u als medische specialist hierin hebt? Dan is dit symposium waardevol om bij te wonen.
Doelgroep
Dit symposium is bedoeld voor oncologen, hematologen, longartsen en ziekenhuisapothekers en zij die hiervoor in opleiding zijn.
Oncolytica staan centraal in de casuïstiek.
Programma
Er is gekozen voor een hybride symposium. U kunt kiezen om live aanwezig te zijn in de zaal, maar er bestaat ook de mogelijkheid om online deel te nemen. Aanwezigheid op de locatie heeft natuurlijk het voordeel dat u dicht op de discussie zit en uw collega’s kan ontmoeten. Uiteraard wordt u wel eerder verwacht aanwezig te zijn in verband met registratie.
18.00 – 19.00 uur Ontvangst en registratie | Alleen voor deelname op locatie, er zal een lichte maaltijd klaar staan |
19.00 – 21.00 uur Symposium | Diverse onderdelen |
21.00 – 21.10 uur Afsluiting symposium | Samenvatting en key take-aways |
Door een variatie aan sprekers aan tafel te zetten zijn we ervan overtuigd dat we een breed perspectief kunnen gaan bieden.
Voorzitter Tom van ’t Hek zal met prikkelende vragen de discussie leiden.
Aan tafel schuiven aan:
- Dr. Maurice van Staveren, ziekenhuisapotheker Treant
- Dr. Jolien Tol, internist-oncoloog, JBZ ‘s-Hertogenbosch
- Dr. Ferry Eskens, internist-oncoloog, Erasmus MC Rotterdam
Dr. Maurice van Staveren werkt als ziekenhuisapotheker bij Treant en is expert in vraagstukken en advisering over doelmatige en duurzame zorg. Hij is farmaceutisch adviseur.
Dr. Jolien Tol werkt als internist-oncoloog in het Jeroen Bosch-ziekenhuis en is sinds 1 januari 2025 voorzitter van commissie BOM.
Dr. Ferry Eskens werkt sinds 1997 als internist-oncoloog in het Erasmus MC Kanker Instituut en is voorzitter van de commissie OOM en lid van de commissie DAP.
Gedurende het symposium zal een algemene structuur worden geschetst van het gehele vergoedingsproces. Daarna zullen drie relevante fasen in meer detail worden besproken en tot leven komen aan de hand van casuïstiek.
-
- Algemene structuur vergoedingstraject
Hoe verloopt het gehele traject vanaf de horizonscan tot aan het gebruik van de specialist? Welke betrokken partijen spelen een rol en hoe zijn ze van belang voor u als ziekenhuisapotheker of medisch specialist?
Webinar - Horizonscan
Wat is het doel en de procedure van de horizonscan? Waarom is dit cruciaal voor u? En welke voorbereidingen moet u treffen?
Webinar - Sluis
Wat is de procedure en welke criteria spelen hierin een rol? Waarom kan deze procedure soms lang duren? Kunt u een geneesmiddel voorschrijven als het in de sluis zit?
Webinar - Ziekenhuis
Welke processen kunnen een rol spelen (vertragen) post-sluis? Wat zijn de consequenties van financiële arrangementen? Hoe kunt u onnodige vertraging voorkomen in deze fase?
Webinar
- Algemene structuur vergoedingstraject
Registratie
U bent van harte uitgenodigd om u fysiek of online te registeren. Dit symposium is gratis toegankelijk.
Locatie en tijdstip
9 april, 18.00 – 21.10 uur
Locatie: Webinary (Prodentfabriek)
Oude Fabriekstraat 8
3812 NR Amersfoort
Accreditatie
Accreditatie is toegekend door: ABAN – 2 punten
Accreditatie is toegekend door: NVZA – 2 punten
Organisatie
Het symposium wordt georganiseerd door NVMO in partnership met Congress Care & SMELT.
Sponsoren
Pfizer, Novartis en Abbvie