Dr. ing. Sjoerd Hovenga


bestuurslid NVMO
portefeuille congressen en bijscholing
voorzitter programmacommissie Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen
voorzitter webredactieraad NVMO-website
bestuurslid NVvO namens NVMO
internist-oncoloog, Ziekenhuis Nij Smellinghe, Drachten


Dr. ing. S. Hovenga (1964) is sinds 2005 werkzaam bij ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Na afronding van de hbo-studie voor klinisch chemisch analist volgde hij in Groningen de studie geneeskunde. In 2003 rondde hij de specialisatie af tot internist met aandachtsgebied hematologie. Aansluitend behaalde hij de registratie voor het aandachtsgebied medische oncologie. In 2007 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen op onderzoek naar multipel myeloom. In Nij Smellinghe is hij onder meer voorzitter van de oncologiecommissie. Hij is NVMO-bestuurslid met de portefeuille congressen en bijscholing, voorzitter van de programmacommissie van de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen, voorzitter van de redactieraad van de NVMO-website en bestuurslid van de NVvO namens de NVMO.


> VERKLARING VAN BELANGEN 2018-2019

  • Farmaceutische bedrijven waarvoor studies werden gedaan voor de ontwikkeling van een geneesmiddel: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarvoor studies werden geïnitieerd voor de ontwikkeling van een geneesmiddel: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarvan persoonlijke research- of studiekosten werd ontvangen: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarvan persoonlijke reiskostenvergoeding werd ontvangen: Pfizer, Roche.
  • Farmaceutische bedrijven waarvan persoonlijk betaling werd ontvangen voor werkzaamheden of adviezen: Roche.
  • Bijeenkomsten, georganiseerd door farmaceutische bedrijven, waarop inhoudelijk als spreker werd opgetreden: niet van toepassing.
  • Instituten die door farmaceutische bedrijven betaald geneesmiddelenonderzoek verrichten, waarin een managementfunctie werd bekleed: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarbij de levensgezel een functie bekleedt: niet van toepassing.
  • Instituten die door farmaceutische bedrijven betaald geneesmiddelenonderzoek verrichten, waarin de levensgezel een managementfunctie bekleedt: niet van toepassing.