Dr. Ferry Eskens


voorzitter NVMO-commissie OOM
internist-oncoloog, Erasmus MC Kanker Instituut, Rotterdam


Dr. F.A.L.M. Eskens (1962) deed de opleiding interne geneeskunde in Nijmegen en volgde tussen 1997 en 1999 de vervolgopleiding medische oncologie aan het Erasmus MC in Rotterdam. Sinds 1999 werkt hij daar als internist-oncoloog. Hij is gespecialiseerd in gastro-intestinale oncologie en uro-oncologie, is lid van de sectie translationele farmacologie en coördineert diverse fase I-studies. Tevens is hij onderwijscoördinator in het Erasmus MC en was hij 8 jaar lid van de medisch-ethische toetsingscommissie van het Erasmus MC. Tussen 2011 en 2019 was hij achtereenvolgens lid, secretaris en voorzitter van de NVMO-commissie BOM en lid van het NVMO-bestuur. Tevens is hij voormalig redactielid en voorzitter van de redactieraad van het tijdschrift Medische Oncologie en lid van de Wetenschappelijke Adviesraad, de ronde tafel en commissie Horizonscan Geneesmiddelen van Zorginstituut Nederland. Hij maakt onderdeel uit van de NVMO-commissie OOM. Sinds 2019 is hij lid van de NVMO-commissie Kwaliteit en sinds 15 november 2019 is hij erelid van de NVMO.


> VERKLARING VAN BELANGEN 2017-2018

  • Farmaceutische bedrijven waarvoor studies werden gedaan voor de ontwikkeling van een geneesmiddel: Abbott, Amgen, AstraZeneca, AVEO Pharmaceuticals, Bayer, Boehringer Ingelheim, Blueprint, Cantargia, Celgene, Chroma, Cristal Therapeutics, CytomX Therapeutics, Eli Lilly, Enzon Pharmaceuticals, Imclone, GSK, Modra Pharmaceuticals, Novartis, Pfizer, Sanofi, Synthon.
  • Farmaceutische bedrijven waarvoor studies werden geïnitieerd voor de ontwikkeling van een geneesmiddel: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarvan persoonlijke research- of studiekosten werd ontvangen: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarvan persoonlijke reiskostenvergoeding werd ontvangen: Daiichi Sankyo, Ipsen, Pfizer, Roche.
  • Farmaceutische bedrijven waarvan persoonlijk betaling werd ontvangen voor werkzaamheden of adviezen: Daiichi Sankyo, Ipsen, Merck, Novartis, Pfizer, Servier.
  • Bijeenkomsten, georganiseerd door farmaceutische bedrijven, waarop inhoudelijk als spreker werd opgetreden: Bayer, Pfizer, Servier.
  • Instituten die door farmaceutische bedrijven betaald geneesmiddelenonderzoek verrichten, waarin een managementfunctie werd bekleed: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarbij de levensgezel een functie bekleedt: niet van toepassing.
  • Instituten die door farmaceutische bedrijven betaald geneesmiddelenonderzoek verrichten, waarin de levensgezel een managementfunctie bekleedt: niet van toepassing.