De beste oncologieproefschriften

Op 17 november 2017 tijdens de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2017 maakten de BSMO en NVMO bekend dat de proefschriften van respectievelijk dr. Niek Hugen en dr. Sofie Wilgenhof door beide verenigingen zijn uitgeroepen tot Oncologieproefschrift van het jaar.

Dr. Niek Hugen (foto), chirurg in opleiding bij ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, promoveerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij voerde zijn onderzoek uit onder supervisie van promotoren prof. dr. Hans de Wilt en prof. dr. Iris Nagtegaal. De titel van zijn proefschrift luidt Clinical and biological aspects of mucinous colorectal cancer. De promovendus ontving de prijs uit handen van BSMO-voorzitter prof. dr. Jacques De Grève.

Dr. Sofie Wilgenhof promoveerde aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze voerde haar onderzoek uit onder supervisie van promotoren prof. dr. Bart Neyns en prof. dr. Kris Thielemans. De titel van haar proefschrift luidt Autologous mRNA electroporated dendritic cell-based immunotherapy for melanoma patients. De promovenda was verhinderd om de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen.