Lisanne van Dessel door NVMO bekroond

Lisanne van Dessel, arts-onderzoeker en promovenda bij het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam, heeft uit handen van NVMO-voorzitter dr. Haiko Bloemendal een cheque van 6.000 euro ontvangen in het kader van de Pieter de Mulder Award 2017.

Van Dessel heeft twee goedlopende klinische studies opgezet waarin bij patiënten met gemetastaseerd prostaatcarcinoom wordt gekeken naar circulerend tumor-DNA (CIRCUS-studie) en naar circulerende tumorcellen (CIRCLE-studie). Op dit onderwerp hoopt ze in een later stadium te promoveren.

Van Dessel zal dankzij de award in het laboratorium van prof. dr. Nikolas Stoecklein aan de Universitätsklinikum Düsseldorf, dat over veel expertise op dit gebied beschikt, de kans krijgen om de moleculaire karakterisering van individuele circulerende tumorcellen te leren en toe te passen.

De award wordt mogelijk gemaakt door Pfizer en is ingesteld ter nagedachtenis aan de Nijmeegse internist-oncoloog prof. dr. Pieter de Mulder (1949-2007).