‘Subgroepanalyses bij mammacarcinoom met terughoudendheid interpreteren’

Subgroepanalyses bieden de mogelijkheid om informatie te verkrijgen over de behandeling van tumoren die weliswaar specifieke eigenschappen hebben, maar relatief weinig voorkomen. Volgens dr. Otto Metzger, medisch oncoloog bij het Dana­-Farber Cancer Institute in Boston, hebben subgroepanalyses echter ook hun beperkingen en dienen zij met terughoudendheid te worden geïnterpreteerd.

Bij zijn keynote lecture tijdens de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2018 zal hij aan de hand van subgroepanalyses naar de behandeling van invasief lobulair carcinoom uitleggen waarom deze terughoudendheid van belang is. In een interview voor Medische Oncologie bespreekt hij de achtergrond van zijn keynote lecture.

lees interview