Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Voormalig NVMO-voorzitter prof. dr. Koos van der Hoeven is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij ontving de koninklijke onderscheiding tijdens zijn afscheidssymposium op 1 november 2018. Van der Hoeven, voormalig internist-oncoloog en afdelingshoofd Medische Oncologie bij het Radboudumc in Nijmegen, werd benoemd vanwege zijn belangrijke bijdragen aan het verbeteren van de oncologische zorg in Nederland.

Hij spant zich al jaren in om de zorg voor kankerpatiënten te verbeteren. Zo startte hij het programma Food for Care, waardoor kankerpatiënten vaker kleine porties krijgen met de juiste voedingsstoffen. Ook droeg hij bij aan het creëren van mogelijkheden voor thuismedicatie en spant hij zich als voorzitter van het Nationaal AYA Platform in voor jonge kankerpatiënten.