Commissie Kwaliteit van start gegaan

De NVMO-leden stemden tijdens de algemene ledenvergadering op 16 november 2018 in met de benoeming van de leden van de NVMO-commissie Kwaliteit.

De commissie heeft de opdracht gekregen om vanuit medisch-oncologisch perspectief de kwaliteit van zorg in Nederland te definiƫren, regie te houden op richtlijnontwikkeling en de kennisagenda te beheren. Ook is de commissie binnen de NVMO het aanspreekpunt voor registraties en indicatoren. De gedefinieerde kwaliteitseisen dienen te worden verankerd in het SONCOS-normeringsdocument. De internist-oncoloog met zijn team binnen de keten kan daarop worden getoetst. De commissie heeft een agenda gemaakt en de NVMO-leden tijdens de algemene ledenvergadering uitgenodigd deze agenda aan te vullen. In 2019 zal uitwerking plaatsvinden van een aantal uit deze lijst geselecteerde onderwerpen.

Het dagelijks bestuur van de commissie wordt gevormd door dr. Franchette van den Berkmortel (voorzitter commissie / Zuyderland MC, Heerlen en Sittard-Geleen), dr. Filip de Vos (UMC Utrecht) en dr. Ester Siemerink (ZGT, Almelo-Hengelo). Commissieleden zijn dr. Ferry Eskens (Erasmus MC, Rotterdam), dr. Hiltje de Graaf (Medisch Centrum Leeuwarden), Alet Jansen-Mager (Isala, Meppel en Zwolle), dr. Hans Pruijt (Jeroen Bosch Ziekenhuis, Den Bosch) en dr. Cathrien Tromp-van Driel (Gelre Ziekenhuizen, Apeldoorn).

lees meer