Website over oncolytica-interacties

De website Cancer Drug Interactions bevat informatie over interactiebeoordelingen van 54 doelgerichte oncolytica in combinatie met ruim 400 comedicaties.

De interactiebeoordelingen voor de website en bijbehorende app Cancer iChart zijn uitgevoerd voor onder meer colorectaal carcinoom, mammacarcinoom, melanoom, niercelcarcinoom en prostaatcarcinoom.

De website en app zijn door onderzoekers van het Radboudumc en de University of Liverpool ontwikkeld om meer bewustwording van het interactiepotentiaal van oncolytica te creëren. Ongeveer 60 procent van de kankerpatiënten kan in theorie een drug-drug interaction ervaren tijdens hun behandeling. Hiervan wordt 16 procent geclassificeerd als ernstige interactie die actie vereist.

Bij ongeveer 25 procent van de 25.000 uitgevoerde zoekopdrachten op de website Cancer Drug Interactions was er een interventie nodig door een zorgverlener. Binnenkort worden de klassieke chemotherapie voor genoemde maligniteiten aan de onlinedatabase toegevoegd.

De website en app kunnen worden gebruikt door onder andere internist-oncologen, huisartsen, apothekers en patiënten en zijn beide kosteloos toegankelijk.

naar website