NVMO-prijzen uitgereikt aan jonge onderzoekers

Tijdens de Oncologiedagen 2019 in Congrescentrum Papendal bekroonde de NVMO drie jonge onderzoekers.

foto: Gerard van Bree Fotografie

Tom Harryvan mocht de aan de Pieter De Mulder Award gerelateerde cheque van 15.000 euro voor een internationale onderzoeksstage in ontvangst nemen. Harryvan is als promovendus en aio interne geneeskunde werkzaam bij de afdelingen Maag-, darm- en leverziekten en Medische Oncologie van het LUMC in Leiden.

Verder bekroonde de NVMO de dissertaties van dr. Annemieke Jeeninga-Witteveen en dr. Pepijn Matthijs Schoonen tot de beste oncologieproefschriften van het jaar.

Jeeninga-Witteveen, werkzaam bij het TechMed Centre van de Universiteit Twente, promoveerde op 2 november 2018 aan de Universiteit Twente. De titel van haar bekroonde proefschrift luidt Influence: individualized follow-up for breast cancer.

Schoonen, werkzaam bij afdeling Medische Oncologie van het UMC Groningen, promoveerde op 22 mei 2019 aan de Rijksuniversiteit Groningen. De titel van zijn bekroonde proefschrift luidt Replication-stress induced mitotic aberrancies in cancer biology.

De jury voor de Pieter de Mulder Award werd ook dit jaar gevormd door prof. dr. Stefan Sleijfer (voorzitter / Erasmus MC), prof. dr. Carla van Herpen (Radboudumc, Nijmegen) en prof. dr. Jourik Gietema (UMC Groningen). De NVMO-prijs is in de zomer van 2007 ingesteld ter nagedachtenis aan de Nijmeegse internist-oncoloog prof. dr. Pieter De Mulder (1949-2007).

De jury die de taak had om de aangemelde proefschriften te beoordelen werd dit jaar gevormd door internist-oncologen Danny Houtsma (HagaZiekenhuis, Den Haag), dr. Tom van der Hulle (LUMC, Leiden), prof. dr. Sabine Linn (Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam) en dr. Machteld Wymenga (Medisch Spectrum Twente, Enschede).