‘Druk op commissie BOM toegenomen’

De druk op de NVMO-commissie BOM is de laatste jaren flink toegenomen door het groeiende aantal te beoordelen dossiers. Daarnaast komt de vraag van zorgverzekeraars, farmaceutische bedrijven en Zorginstituut Nederland om ook criteria te ontwikkelen voor bijvoorbeeld niet-gerandomiseerde fase II-studies.

NVMO-voorzitter prof. dr. Haiko Bloemendal schrijft in zijn voorwoord in het tijdschrift Medische Oncologie dat het NVMO-bestuur samen met de NVMO-commissie BOM de uitdaging aangaat om tot verdere professionalisering te komen. De NVMO is met zorgverzekeraars en het ministerie van VWS in gesprek om deze maatschappelijk belangrijke taak structureel te kunnen gaan uitvoeren. Volgens de NVMO-voorzitter kan de NVMO deze ambitie zonder financiƫle middelen van verzekeraars en overheid niet realiseren.

lees verder