E-publicaties adviezen RCC

De NVMO-commissie BOM boog zich onlangs over de plaats van respectievelijk avelumab-axitinib en pembrolizumab-axitinib bij niercelcarcinoom (RCC).

Wat de eerstelijns combinatiebehandeling met avelumab en axitinib bij het gemetastaseerd heldercellig RCC betreft concludeert de commissie dat de resultaten van de JAVELIN Renal 101-studie voldoen aan de PASKWIL-criteria voor een – voorlopig – positief advies voor palliatieve behandeling.

Wat de eerstelijns combinatiebehandeling met pembrolizumab en axitinib bij het gemetastaseerd heldercellig RCC betreft concludeert de commissie dat de resultaten van de KEYNOTE-426-studie voldoen aan de criteria voor een positief advies volgens de PASKWIL-criteria voor palliatieve behandeling.

E-publicaties van beide adviezen zijn te raadplegen en downloaden via onderstaande button.

naar adviezen