Oncologie­proefschrift van het jaar

Ook in 2020 zal de NVMO twee dissertaties bekronen tot Oncologieproefschrift van het jaar.

Kandidaten kunnen tot uiterlijk 1 juni 2020 worden aangemeld. Een wetenschappelijke jury buigt zich over de inzendingen en zal daaruit vervolgens twee proefschriften selecteren. Alleen proefschriften uit de periode van 1 juli 2019 tot en met 30 mei 2020 kunnen worden voorgedragen.

De bekroonde promovendi ontvangen ieder een NVMO-certificaat en een geldprijs van 500 euro. Verder zullen zij worden uitgenodigd om tijdens de 26e Oncologiedagen een korte voordracht te verzorgen en wordt een interview met hen gepubliceerd in het tijdschrift Medische Oncologie.

Kandidaten dienen per e-mail te worden aangemeld bij Congress Care via nvmo@congresscare.com. Het volgende dient, bij voorkeur als pdf-bestand, te worden bijgesloten: auteur en instelling, titel proefschrift, verdedigingsdatum, inhoudsopgave en Nederlandstalige samenvatting. Het gehele proefschrift kan via www.wetransfer.com worden verzonden.

De jury voor de NVMO-prijs wordt dit jaar gevormd door NVMO-voorzitter prof. dr. Haiko Bloemendal (Radboudumc, Nijmegen), NVMO-bestuurslid dr. Marije Slingerland (LUMC, Leiden), dr. Judith Kroep (LUMC, Leiden) en Annet van der Velden (Martini Ziekenhuis, Groningen). Kroep en Van der Velden zitten tevens in de programmacommissie van de Oncologiedagen.