E-learning moleculaire diagnostiek

De NVMO ontwikkelt momenteel in samenwerking met MEDtalks en Hartwig Medical Foundation een e-learning over moleculaire diagnostiek. Deze zal vanaf 13 augustus 2020 worden gelanceerd.

De NVMO wil hiermee inspelen op de behoefte onder internist-oncologen aan kennis over de laatste ontwikkelingen in de moleculaire diagnostiek bij de diagnose en behandeling van verschillende vormen van kanker.

De e-learning zal ingaan op het belang en de (on)mogelijkheden van moleculaire diagnostiek, waaronder whole genome sequencing en genpanels. Aan de hand van interactieve casuïstiek komen diverse moleculaire begrippen, zoals homologe recombinatiedeficiëntie, microsatellietinstabiliteit en kiembaanmutaties, uitgebreid aan bod. Een multidisciplinair panel bespreekt hoe de verkregen moleculaire data kunnen worden gelezen en over de volle breedte kunnen worden geïnterpreteerd. Tot slot worden handvatten gegeven hoe hierover voldoende en begrijpelijke uitleg aan patiënten kan worden gegeven.

De e-learning wordt financieel mogelijk gemaakt door ZonMw, Zilveren Kruis en KWF Kankerbestrijding.

lees verder