MO nr. 5 verschenen

E-ZINE LEZEN

Hoge registratielast en werkdruk zijn belangrijke stressfactoren

In dit nummer van Medische Oncologie wordt in drie artikelen uitgebreid stilgestaan bij de uitslag van de enquête over werkplezier en werkbelasting die eind december 2019 werd uitgevoerd op initiatief van de NVMO. Naar schatting 4,5 tot 8,5 procent van de internist-oncologen ervaart burn-outklachten, zoals spanningsklachten, slaapproblemen of emotionele uitputting. Hoge registratielast en werkdruk zijn daarbij belangrijke stressfactoren.

Verder vertellen NVMO-voorzitter prof. dr. Haiko Bloemendal en SONCOS-voorzitter prof. dr. Marcel Verheij hoe binnen zeer korte tijd na de uitbraak van COVID-19 de handvatten met betrekking tot de zorg voor oncologische patiënten in de door de COVID-19-pandemie getroffen ziekenhuizen tot stand zijn gekomen.

Op het gebied van patiëntenzorg wordt er aandacht besteed aan consultondersteunende hulpmiddelen voor oudere kankerpatiënten met een migratieachtergrond en patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden.


Ga naar www.medischeoncologie.nl om te zoeken in alle nummers van Medische Oncologie.