MO nr. 6 verschenen

E-ZINE LEZEN

‘Artificial intelligence gaat de arts niet vervangen’

In dit nummer van Medische Oncologie wordt in twee artikelen uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence (AI). Internist-oncoloog en bio-informaticus dr. Rudolf Fehrmann, verbonden aan het UMC Groningen, geeft uitleg over wat AI precies inhoudt en wat er op dat gebied inmiddels mogelijk is en wat niet. Dr. Eva van Rikxoort, oprichter en CEO van Thirona, stelt dat AI veel werk uit handen neemt bij zorgverleners.

Verder vertellen prof. dr. P.D. Siersema, werkend aan het Radboudumc, dr. N.K. de Boer, dr. D. Ramsoekh, werkend aan het Amsterdam UMC, locatie VUmc, over het gebruik van de E-nose in het aantonen van colorectaal en oesofaguscarcinoom. Prof. dr. Michel van den Heuvel, longarts in het Radboudumc, verwacht dat het apparaat een aanvulling wordt op de bestaande diagnostische methodes. Belangrijke pluspunten zijn snelheid, accuraatheid, lage kosten en patiëntvriendelijkheid.

Fabienne Warmerdam vertelt over de voordelen van teleconsulten, maar benadrukt dat het fysieke gesprek tussen arts en patiënt een belangrijk onderdeel blijft voor de behandeling.

De commissie BOM geeft advies over Brigatinib bij NSCLC met ALK-herschikking.


Ga naar www.medischeoncologie.nl om te zoeken in alle nummers van Medische Oncologie.