MO nr. 7 verschenen

E-ZINE LEZEN

Effectieve behandeling tumoren met NTRK-genfusie (nog) niet vergoed

In dit nummer van Medische Oncologie staan een paar mooie voorbeelden van vernieuwing van oncologische zorg. Met de ontdekking van de door de NTRK-genfusie gedreven tumoren en de ontwikkeling van effectieve medicijnen hiertegen is een volgende stap gezet in de persoonsgerichte targeted therapy. Zoals beschreven is het lastig om onze beoordelings- en vergoedingssystemen op tijd aan deze innovaties aan te passen. De NVMO/commissie BOM werken samen met de NVALT aan nieuwe beoordelingscriteria om deze therapieën een vaste plaats in ons (vergoede) therapeutische arsenaal te laten krijgen.

Collega’s Tanis en Punt beschrijven in dit nummer de vernieuwing van de zorg in de afgelopen jaren voor patiënten met colorectaal carcinoom. Niet alleen de verbeterde technieken van operatie, bestraling en nieuwe medicatie, maar ook de sterk verbeterde multidisciplinaire benadering heeft ertoe geleid dat de patiënt maximaal kan profiteren van de monodisciplinair ontwikkelde innovatie.

De commissie BOM geeft advies over onderhoudsbehandeling met olaparib bij gemetastaseerd pancreascarcinoom.


Ga naar www.medischeoncologie.nl om te zoeken in alle nummers van Medische Oncologie.