MO nr. 6 verschenen

E-ZINE LEZEN

Er zijn verschillende technieken om de fertiliteit van jonge mannen en vrouwen die voor kanker worden behandeld te behouden. In dit themanummer wordt duidelijk dat het belangrijk is dat de behandelaar deze mogelijkheid aankaart zodat de patiƫnt dit kan overdenken.

Daarnaast geeft de landelijke multidisciplinaire Adviesgroep Kanker in de Zwangerschap uitleg over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kanker in de zwangerschap. Zijn immuuntherapie en tyrokinaseremmers veilig toe te passen bij deze patiƫntengroep?

Verder gaat promovendus Guillaume Beyrend in op zijn onderzoek naar de respons op immuuntherapie door het aflezen van specifieke T-cellen en lichten prof.. dr. Hans Gelderblom en prof. dr. Haiko Bloemendal het advies toe van Zorginstituut Nederland over de verdere implementatie en bekostiging van de moleculaire diagnostiek in de oncologie.