MO nr. 10 verschenen

In dit nummer bespreken Amanda Pladdet en Anne Boerboom, voorzitter van V&VN Oncologie de sombere berichten over hoge werkdruk en grote uitstroom onder verpleegkundigen waarin zij vooralsnog weinig lichtpuntjes zien.

E-ZINE LEZEN

Verder blikt NVMO-voorzitter dr. Machteld Wymenga na afloop van de Oncologiedagen 2021 terug op het afgelopen jaar en vooruit op het volgende.

PhD-kandidaat Karlijn de Joode heeft tijdens de jaarlijkse NVMO Oncologiedagen De Pieter de Mulder Award gewonnen, die haar de kans biedt drie maanden stage te
lopen bij een internationaal instituut.

Tot slot bereikte internist-oncoloog prof. dr. Winald Gerritsen (Radboudumc) de pensioengerechtigde leeftijd. Hij is in Europa een van de pioniers in oncologische immuuntherapie met focus op prostaat- en urotheelcelcarcinoom. Als emeritus hoogleraar begeleidt hij de komende tijd onderzoekers in het Reinier Haga Prostaatkankercentrum (PKC).