MO nr. 1 verschenen

E-ZINE LEZEN

Follow-up van kankerpatiënten is vaak noodzakelijk maar aanpassingen van de huidige praktijk kunnen in sommige gevallen de druk op de patiënt, de zorg en de zorgkosten verlichten. Er lopen diverse onderzoeken naar waar oncologische opvolging het beste kan plaatsvinden, met welke frequentie en met welke methode.

Verder in dit nummer: de NVMO heeft samen met de Nederlandse Vereniging Voor Pathologie een protocol met zorgpad ontwikkeld voor het diagnostische traject bij patiënten met een onbekende primaire tumor.

En naturalkillercellen vormen een interessante optie als drager voor chimere antigeenreceptortherapie, met minder risico op de ernstige bijwerkingen die CAR T-cellen kunnen veroorzaken.

In deze nieuwe rubriek ‘Aan de keukentafel’ interviewt prof. dr. Ad Kaptein, emeritus hoogleraar Medische psychologie, kankerpatiënten over hun ziekte, behandeling en de reacties van hun omgeving.