MO nr. 3 verschenen

E-ZINE LEZEN

Trastuzumab-deruxtecan en tucatinib laten indrukwekkende resultaten zien in patiënten met veelvuldig voorbehandelde HER2-positieve gemetastaseerde borstkanker. Dr. Carolien Schröder (AVL/UMCG) en Joan Heijns (Amphia) hebben al met de middelen gewerkt en zijn razend enthousiast.

Verder in dit nummer: verstandelijk beperkte mensen met kanker worden minder intensief behandeld. Dat concludeert Anne Boonman (Radboudumc) op basis van een scoping review gepubliceerd in The Lancet Oncology.

En de enige manier om polyneuropathie tijdens chemotherapie tegen te gaan is de behandeling aan te passen en de patiënt pijnstilling te geven, stellen dr. Joost Jongen en dr. Art Vreugdenhil.

Uit onderzoek van dr. Myriam Chalabi blijkt dat neoadjuvante immuuntherapie veelbelovende resultaten geeft bij mensen met vroeg stadium coloncarcinoom.