MO nr. 4 verschenen

E-ZINE LEZEN

Driekwart van de kankerpatiënten in Nederland ervaart nadelige financiële gevolgen van hun ziekte. Erover praten doen ze niet graag, terwijl juist dat kan helpen om hulp in te schakelen.

Verder in dit nummer: in een handvol Nederlandse ziekenhuizen kunnen kleine aantallen patiënten al terecht voor een nieuwe behandeling met 177lutetium-PSMA-617. Hoe pakken deze centra dit aan?

En de Commissie voor Beentumoren heeft sinds de oprichting in 1953 behandelaren talloze waardevolle consultaties kunnen geven. Maar het kan altijd beter, stelt voorzitter prof. dr. Pancras Hogendoorn.

In de rubriek Promotie vertelt dr. Tessa de Bitter hoe ze ontdekte dat de helft van de patiënten met galblaaskanker een DNA-verandering in de tumor heeft waarvoor therapieën beschikbaar zijn voor andere tumortypes die ontwikkeld zijn.