Prof. dr. Haiko Bloemendal benoemd tot erelid

De NVMO heeft op 11 november 2022 prof. dr. Haiko Bloemendal benoemd tot erelid van de NVMO.

foto: Gerard van Bree Fotografie

De huidige NVMO-voorzitter dr. Machteld Wymenga mocht tijdens de algemene ledenvergadering oud-voorzitter Bloemendal benoemen tot erelid van de vereniging.

Bloemendal was van februari 2016 tot en met december 2020 voorzitter van de NVMO. Vanuit die functie maakte hij onderdeel uit van het dagelijks bestuur van de Stichting Oncologische Samenwerking (SONCOS) en de NVMO-commissie BOM. Sinds februari 2021 is hij voorzitter van de NVMO-commissie Drug Access Protocol.

Hij is sinds mei 2019 voorzitter van het Centrum voor Oncologie van het Radboudumc in Nijmegen en sinds 1 november 2019 hoogleraar Netwerken in oncologie. Eerder was hij van 2002 tot 2005 als internist-oncoloog werkzaam bij het UMC Utrecht en van 2005 tot april 2019 bij het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Ook was hij van 2005 tot april 2019 één dag in de week voor wetenschappelijk onderzoek werkzaam bij het UMC Utrecht. Zijn aandachtsgebied binnen de medische oncologie is met name prostaatcarcinoom. Van 2011 tot 2015 was hij achtereenvolgens vicevoorzitter en voorzitter van de medische staf van het Meander Medisch Centrum.