Dr. Ferry Eskens benoemd tot erelid NVMO

Dr. Ferry Eskens is op 15 november 2019 benoemd tot erelid van de NVMO.

foto: Gerard van Bree Fotografie

Hij ontving de oorkonde voor het erelidmaatschap tijdens de algemene ledenvergadering in Congrescentrum Papendal uit handen van NVMO-voorzitter dr. Haiko Bloemendal.

Tussen 2011 en 2019 was Eskens achtereenvolgens lid, secretaris en voorzitter van de NVMO-commissie BOM en lid van het NVMO-bestuur. Tevens is hij voormalig redactielid en voorzitter van de redactieraad van het tijdschrift Medische Oncologie. Hij is lid van de Wetenschappelijke Adviesraad, de Adviescommissie Veelbelovende Zorg, de ronde tafel en commissie Horizonscan Geneesmiddelen van Zorginstituut Nederland. Sinds november 2018 is hij lid van de NVMO-commissie Kwaliteit.

Eskens werkt sinds 1999 als internist-oncoloog bij het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam. Hij is gespecialiseerd in gastro-intestinale oncologie en uro-oncologie, is lid van de sectie translationele farmacologie, coördineert diverse fase I-studies en is betrokken bij diverse wetenschappelijke publicaties. Tevens is hij onderwijscoördinator in het Erasmus MC en was hij 8 jaar lid van de medisch-ethische toetsingscommissie van het Erasmus MC.