Op weg naar cieBOM 2.0

Dr. Machteld Wymenga, vanaf 2021 NVMO-voorzitter, blikt terug op de ALV en haar eigen presentatie over professionalisering van de NVMO-commissie BOM.

Wymenga: ‘De cieBOM en de cieOOM hebben beide veel werk, dat nu door de leden wordt betaald. Maar dat is niet kostendekkend. Voor verdere professionalisering is het goed als mensen er echt tijd voor krijgen, inclusief wellicht een beleidsmedewerker. Daar is gewoon geld voor nodig. Het lijkt me geen probleem dat zorgverzekeraars daaraan meebetalen, als maar goed wordt vastgelegd dat zij niet over de inhoud gaan. Ik denk dat verzekeraars dit willen omdat het ook hun veel werk scheelt als dit goed is geregeld.’

‘De zorgverzekeraars hebben al laten weten dat zij financiële ondersteuning willen geven voor het verder professionaliseren van de cieBOM. Het idee is dat de commissie nieuwe PASKWIL-criteria gaat ontwikkelen. We hopen dat we een cieBOM 2.0 kunnen ontwikkelen, waaronder ook de cieOOM kan vallen.'

lees verder