Dr. ir. Harm van Tinteren


lid commissie BOM
statisticus, Prinses Máxima Centrum, Bilthoven


Dr. ir. H. van Tinteren (1962) is sinds september 2020 hoofd Trial en Data Center van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Bilthoven. Hij studeerde af aan de Landbouw Universiteit Wageningen en begon in 1988 als statisticus bij het Antoni van Leeuwenhoek. Daar was hij sinds 2014 hij hoofd van de afdeling Wetenschappelijke Registratie en Clinical Trials Ondersteuning. In 2006 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit op onderzoek naar het ontwerp van studies om de waarde van positronemissietomografie (PET) in de praktijk aan te tonen. De titel van zijn proefschrift luidt Assessing the value of 18FDG-PET in lung cancer: from theory to practice. Hij was lid van de medisch-ethische toetsingscommissie van zowel het Antoni van Leeuwenhoek als het Slotervaart Ziekenhuis/Reade. Hij zit in het bestuur van de SIOP-Renal Tumor Study Group en wordt regelmatig gevraagd voor data monitoring committees. Zijn aandachtsgebieden zijn in het bijzonder het ontwerp van klinische studies en clinical trial-logistiek in het algemeen.


> VERKLARING VAN BELANGEN 2017-2018

  • Farmaceutische bedrijven waarvoor studies werden gedaan voor de ontwikkeling van een geneesmiddel: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarvoor studies werden geïnitieerd voor de ontwikkeling van een geneesmiddel: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarvan persoonlijke research- of studiekosten werd ontvangen: niet van toepassing..
  • Farmaceutische bedrijven waarvan persoonlijke reiskostenvergoeding werd ontvangen: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarvan persoonlijk betaling werd ontvangen voor werkzaamheden of adviezen: niet van toepassing.
  • Bijeenkomsten, georganiseerd door farmaceutische bedrijven, waarop inhoudelijk als spreker werd opgetreden: niet van toepassing.
  • Instituten die door farmaceutische bedrijven betaald geneesmiddelenonderzoek verrichten, waarin een managementfunctie werd bekleed: niet van toepassing.
  • Farmaceutische bedrijven waarbij de levensgezel een functie bekleedt: niet van toepassing.
  • Instituten die door farmaceutische bedrijven betaald geneesmiddelenonderzoek verrichten, waarin de levensgezel een managementfunctie bekleedt: niet van toepassing.