NVMO-prijzen

Tijdens de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2019 in Congrescentrum Papendal zijn volgens traditie drie jonge aanstormende onderzoekers door de NVMO bekroond. De prijzen werden uitgereikt door NVMO-voorzitter dr. Haiko Bloemendal en NVMO-vicevoorzitter dr. Maartje Los. 

Respectievelijk dr. Annemieke Jeeninga-Witteveen en dr. Pepijn Schoonen werden bekroond tot winnaars van het Oncologieproefschrift van het jaar.

Portretfoto van dr. Annemieke WitteveenDr. Annemieke Jeeninga Witteveen (links op foto), werkzaam bij het TechMed Centre van de Universiteit Twente, ontving de prijs uit handen van dr. Maartje Los, vicevoorzitter van de NVMO (links op foto links). Ze promoveerde op 2 november 2018 aan de Universiteit Twente onder supervisie van promotoren prof. dr. Maarten IJzerman (klinische epidemiologie en health technology assessment) en prof. dr. Sabine Siesling (outcomes research and personalized cancer care), en copromotor dr. Ingrid Vliegen (operations management in healthcare). De titel van haar bekroonde proefschrift luidt Influence: individualized follow-up for breast cancer.

 

Portretfoto van Pepijn SchoonenDr. Pepijn Schoonen (links op foto), werkzaam bij afdeling Medische Oncologie van het UMC Groningen, ontving de prijs uit handen van NVMO-voorzitter dr. Haiko Bloemendal. Hij promoveerde op 22 mei 2019 aan de Rijksuniversiteit Groningen onder supervisie van promotor prof. dr. Marcel van Vugt (moleculaire oncologie) en copromotor prof. dr. ir. Floris Foijer (genomische instabiliteit bij ontwikkeling en ziekte). De titel van zijn bekroonde proefschrift luidt Replication-stress induced mitotic aberrancies in cancer biology. 

 

Tot slot mocht Tom Harryvan de aan de Pieter de Mulder Award gerelateerde cheque van 15.000 euro voor een internationale onderzoeksstage in ontvangst nemen. Harryvan ontving de award voor zijn onderzoek met CRISPR-cas naar het ontcijferen van cellulaire interacties in het tumormicromilieu van gastro-intestinale maligniteiten.

Portretfoto van Tom Harryvan

Pieter De Mulder Award

De Pieter De Mulder Award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen. De NVMO-prijs is in 2007 ingesteld ter nagedachtenis aan prof. dr. Pieter De Mulder. Aan wie reikte de NVMO de award in de afgelopen jaren uit?

“Pieter De Mulder Award”Lees meer