NVMO-prijzen

Tijdens de Oncologiedagen 2021 bekroonde de NVMO de dissertaties van respectievelijk dr. Dora Hammerl en dr. Simone Koole tot beste oncologieproefschriften van het jaar. Verder kende de NVMO de Pieter De Mulder Award 2021 toe aan Karlijn de Joode.

Dr. Dora Hammerl (foto links) werd door de NVMO bekroond voor haar proefschrift Immunity in breast cancer: charting T cell evasion and exploring new targets for T cells, waarop zij 18 december 2020 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam cum laude promoveerde. Dr. Simone Koole viel in de prijzen met haar proefschrift HIPEC for ovarian cancer, waarop zij 14 april 2021 promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam.

 

De NVMO kende de Pieter De Mulder Award dit jaar toe aan Karlijn de Joode (foto rechts) voor haar onderzoek naar mogelijkheden voor selectie van patiënten met melanoom en niercelcarcinoom voor behandeling met immuuntherapie. De promovenda van het Erasmus MC zal met het aan de award verbonden bedrag van 15.000 euro kunnen starten met een onderzoeksstage in The Francis Crick Institute in Londen.

Pieter De Mulder Award

De Pieter De Mulder Award wordt jaarlijks tijdens de Oncologiedagen uitgereikt. De NVMO-prijs is in 2007 ingesteld ter nagedachtenis aan prof. dr. Pieter De Mulder. Aan wie reikte de NVMO de award in de afgelopen jaren uit?

“Pieter De Mulder Award”Lees meer