NVMO-prijzen

Tijdens de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2018 in Congrescentrum Papendal zijn volgens traditie drie jonge aanstormende onderzoekers door de BSMO en NVMO bekroond. De prijzen werden uitgereikt door NVMO-voorzitter dr. Haiko Bloemendal en NVMO-bestuurslid prof. dr. Carla van Herpen.

Respectievelijk dr. Remco Molenaar en dr. Mette van Ramshorst werden bekroond tot winnaars van het Oncologieproefschrift van het jaar.

Prof. dr. Carla van Herpen reikte prijs uit aan dr. Remco Molenaar.Dr. Remco Molenaar (rechts op foto links), anios interne geneeskunde bij het Flevoziekenhuis in Almere, ontving de prijs uit handen van NVMO-bestuurslid prof. dr. Carla van Herpen (links op foto links). Hij promoveerde op 22 december 2017 aan de Universiteit van Amsterdam onder begeleiding van promotoren prof. dr. Ron van Noorden (celbiologie) en prof. dr. Peter Vandertop (neurochirurgie), en copromotoren dr. Fonnet Bleeker (klinische genetica) en dr. Hanneke Wilmink (medische oncologie). De titel van zijn bekroonde proefschrift luidt Towards personalised medicine for cancer: from initial therapy to follow-up.

 

Dr. Mette van Ramshorst (rechts op foto links), internist in opleiding bij het OLVG in Amsterdam, ontving de prijs uit handen van NVMOvoorzitter dr. Haiko Bloemendal (links op foto links). Ze promoveerde op 31 oktober 2017 aan de Universiteit Utrecht onder begeleiding van prof. dr. Sabine Linn (medische oncologie) en dr. Gabe. Sonke (medische oncologie). De titel van haar bekroonde proefschrift luidt Optimizing systemic treatment in HER2-positive early breast cancer.

 

Tot slot mocht Frederike Bensch (rechts op foto rechts) de aan de Pieter de Mulder Award gerelateerde cheque van 15.000 euro voor een internationale onderzoeksstage in ontvangst nemen. Bensch ontving de award voor haar onder zoek naar digitale pathologie en CT-gebaseerde metingen voor de beoordeling van heterogeniteit bij mammacarcinoom.

Pieter De Mulder Award

De Pieter De Mulder Award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen. De NVMO-prijs is in 2007 ingesteld ter nagedachtenis aan prof. dr. Pieter De Mulder. Aan wie reikte de NVMO de award in de afgelopen jaren uit?

“Pieter De Mulder Award”Lees meer