NVMO-prijzen

Tijdens de virtuele Oncologiedagen 2020 bekroonde de NVMO de dissertaties van respectievelijk dr. Emil ter Veer en dr. Kirsten Moek tot beste oncologieproefschriften van het jaar. Verder kende de NVMO de Pieter De Mulder Award 2020 toe aan Ziena Abdulrahman.

Dr. Emil ter Veer (foto) werd door de NVMO bekroond voor zijn proefschrift Systematic approach to unify evidence for advanced upper gastrointestinal cancer treatment, waarop hij 12 december 2019 aan de Universiteit van Amsterdam promoveerde. Dr. Kirsten Moek (1985) viel in de prijzen met haar proefschrift PET imaging and in silico analyses to support personalized treatment in oncology, waarop zij 24 februari 2020 promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen.


De Pieter De Mulder Award is dit jaar aan Ziena Abdulrahman (foto) toegekend voor haar onderzoek naar de tumormicro-omgeving als potentiële prognostische en voorspellende biomarker voor respons op immuuntherapie. De promovenda van het LUMC zal het aan de award verbonden bedrag van 15.000 euro inzetten voor een onderzoeksstage aan de University of Oxford.

 

Pieter De Mulder Award

De Pieter De Mulder Award wordt jaarlijks tijdens de Oncologiedagen uitgereikt. De NVMO-prijs is in 2007 ingesteld ter nagedachtenis aan prof. dr. Pieter De Mulder. Aan wie reikte de NVMO de award in de afgelopen jaren uit?

“Pieter De Mulder Award”Lees meer