In Nederland is relatief weinig nascholing beschikbaar over de ‘klassieke’ chemotherapeutica en endocriene medicamenten, terwijl dit de méést voorgeschreven oncologische middelen zijn. Juist óók bij deze medicatie is het voor elke behandelaar van belang om optimaal inzicht te hebben in werkingsmechanisme, interacties, toxiciteit (preventie en behandeling!) en klinische valkuilen. De NVMO voorziet in deze leemte met een e-learning toegespitst op dit deel van het oncologische geneesmiddelenarsenaal. In vier afleveringen belichten collega’s uit de Nederlandse medische oncologie de meest relevante klinische aandachtspunten voor de dagelijkse praktijk.
Topoïsomerase-remmers, antibiotica en endocriene middelen
21 november 2016
Bij deze vierde aflevering wordt onder meer ingegaan op overeenkomsten en verschillen in behandelingsstrategieën bij mammacarcinoom en prostaatcarcinoom.
“Topoïsomerase-remmers, antibiotica en endocriene middelen”Lees meer
Antimetabolieten, taxanen (en epothilonen) en vinca-alkaloïden
21 november 2016
Bij deze derde aflevering wordt onder meer ingegaan op het werkingsmechanisme, de dosisbeperkende toxiciteit, interacties en klinisch relevante farmacokinetiek en -dynamiek van bovengenoemde oncolytica.
“Antimetabolieten, taxanen (en epothilonen) en vinca-alkaloïden”Lees meer
Alkyleerders, platina en epipodophyllotoxinen
21 november 2016
Bij deze tweede aflevering van de e-learning over ‘oncologische farmacologie’ staan alkyleerders, platina en epipodophyllotoxinen centraal.
“Alkyleerders, platina en epipodophyllotoxinen”Lees meer
Basisprincipes oncologische farmacologie
21 november 2016
Bij deze eerste aflevering ligt de nadruk op werkingsmechanisme, (dosisbeperkende) toxiciteit, interacties en klinisch relevante farmacokinetiek en -dynamiek.
“Basisprincipes oncologische farmacologie”Lees meer