Nascholing Colorectaal carcinoom: update 2023

NAAR E-LEARNING

In deze geaccrediteerde nascholing op 26 september om 20:00 uur over colorectaal carcinoom (CRC) gaan we in gesprek met onder anderen dr. Jeanine Roodhart (UMC Utrecht) en dr. Liselot Valkenburg (Maastricht UMC+) over de veranderingen in de behandeling van CRC.

Eerstelijnsbehandeling CRC

De focus ligt op de eerstelijnsbehandeling, want daar zien we de meeste veranderingen. De behandeling van patiënten met CRC hangt af van bepaalde moleculaire afwijkingen, iedere patiënt loopt zogezegd zijn of haar eigen route. Zo zijn er nieuwe resultaten bekendgemaakt op het gebied van anti-EGFR-remming. Wat zijn deze resultaten? Bij welke patiënten kiest u nu voor anti-EGFR-behandeling? En wanneer is een andere behandelmethode passend?

Ook komt de behandeling met bestaande middelen uitgebreid aan bod. Waar lopen we tegenaan in de praktijk? Hoe lang duurt de behandeling? Hoe volgt u uw patiënten?

Resultaten CAIRO5-onderzoek

Onze gasten bespreken de resultaten van het CAIRO5-onderzoek betreffende patiënten met levermetastasen. Ook hier geldt de vraag: hoe helpen deze resultaten u om de optimale behandelkeuze te maken voor uw patiënt? En hoe ziet vervolgens de lokale behandeling eruit?

CRC-experts

  • Dr. Jeanine Roodhart, internist-oncoloog, UMC Utrecht
  • Dr. Liselot Valkenburg, internist-oncoloog, Maastricht UMC+

Doelgroep & accreditatie

Deze nascholing is primair gericht op internist-oncologen en verpleegkundig specialisten. Daarnaast is de inhoud ook interessant voor chirurgen, radiotherapeuten, pathologen en moleculair biologen. Accreditatie wordt aangevraagd bij NIV en VSR. Uw punten worden automatisch bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.

NVMO en MEDtalks

Dit project valt onder de samenwerkingsovereenkomst tussen de NVMO en MEDtalks.

Sponsoren

Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door hoofdsponsoren Amgen en Pierre Fabre en sponsor Servier.