HER2-positief mammacarcinoom

NAAR E-LEARNING

Nu on demand: de nascholing HER2-positief mammacarcinoom.

In dit programma wordt stilgestaan bij de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van HER2-positief mammacarcinoom, voor zowel de (neo)adjuvante als de gemetastaseerde setting. Ook komen de onderwerpen HER2-low, toxiciteitmanagement en doorbehandelen in de laatste levensfase aan bod.

(Neo)adjuvante setting

Welke behandelopties zijn er, wat zet je wanneer in? Een aantal studies waarvan nu langere follow-updata bekend zijn worden besproken. Daarnaast staat de nascholing stil bij de vraag of je nu 6 of 12 maanden moet behandelen met trastuzumab. En waar staat het onderzoek naar de-escalatie van chemotherapie in de neoadjuvante setting? Deze vragen worden o.a. aan de hand van casuïstiek besproken.

Gemetastaseerde setting en HER2-low

Wat is de volgorde van behandeling? Wat geef je de patiënt en waarom? Ook is er speciale aandacht voor de HER2-low-subgroep: wat is HER2-low nu eigenlijk, hoe goed is dat te definiëren en waarom is dat belangrijk? En de laatste studiedata in deze subgroep worden besproken.

Longtoxiciteit

Wat moet je doen wanneer je een patiënt verdenkt van longtoxiciteit? Hoe en wanneer ga je dit behandelen?

Palliatieve zorg en behandelen in de laatste levensfase

Longarts dr. Sander de Hosson vertelt over palliatieve zorg en het advanced care plan in de laatste levensfase, waarbij hij praktische tips meegeeft over hoe je dit bespreekt met de patiënt.

Gasten

● Prof. dr. Gabe Sonke, internist-oncoloog, NKI-AVL Amsterdam
● Dr. Jolien Tol, internist-oncoloog, Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch
● Dr. Esther Reijm, internist-oncoloog, Amphia Breda
● Dr. Sander de Hosson, longarts, Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Doelgroep en accreditatie

Dit programma is primair bedoeld voor internist-oncologen, verpleegkundig specialisten en alle BIG-geregistreerde professionals met mammacarcinoom als subspecialisme of interessegebied. Accreditatie zal worden aangevraagd bij NIV en VSR.

NVMO en MEDtalks

Dit project valt onder de samenwerkingsovereenkomst tussen de NVMO en MEDtalks.

Sponsors

Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door Daiichi-Sankyo | AstraZeneca, Gilead, Pfizer.