Nascholing Prostaatcarcinoom

NAAR E-LEARNING

Schrijf u nu in voor de live nascholing op 20 september om 20.00 uur over prostaatcarcinoom. Verwacht reallife casuïstiek, verschillende behandelopties en overwegingen.

Deze uitzending gaat over nieuw gediagnosticeerde patiënten en behandelopties bij gemetastaseerd hormoongevoelig prostaatcarcinoom (mHSPC). Hierbij zullen we stilstaan bij de triplet therapieën (en gerelateerde studiedata) die nu in de geüpdatete ESMO-richtlijn staan. Hoe maak je de keus welke patiënt je wat geeft?

We bespreken de voorbehandelde patiënt met castratieresistent prostaatcarcinoom (CRPC). En we hebben het over de verschuiving van een aantal behandelopties. Welke volgorde van therapieën wordt gehanteerd?

Seksualiteit en prostaatcarcinoom

Waar we in de vorige nascholing de botgezondheid bespraken, maken we in deze nascholing ruimte voor het onderwerp seksualiteit. Het wordt vaak te laat besproken, waardoor het te laat is nog iets te kunnen doen voor de patiënt. Hoe en wanneer maakt u dit onderwerp bespreekbaar in de behandelkamer? Hoe begeleidt u een patiënt op dit vlak? Aan tafel spreken we een psycholoog/seksuoloog over hoe dit bespreekbaar te maken en krijgt u tips over hoe de patiënt te begeleiden in de praktijk.

Experts prostaatkanker

  • Addy van de Luijtgaarden, internist-oncoloog, Reinier de Graaf ziekenhuis, Delft
  • Dr. André Bergman, internist-oncoloog, NKI-AVL, Amsterdam
  • Dr. Roderick van den Bergh, uroloog, St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein
  • Joost de Baaij, verpleegkundig specialist, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Nijmegen
  • Anja Ladenberg, psycholoog en gespecialiseerd verpleegkundige, Reinier de Graaf ziekenhuis, Delft

Accreditatie

Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd bij NIV, VSR en NVU. Punten worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.

NVMO en MEDtalks

Dit project valt onder de samenwerkingsovereenkomst tussen de NVMO en MEDtalks.

Sponsors

Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door Bayer, Janssen en MSD | AstraZeneca.