PARP-remmers kunnen momenteel ingezet worden bij mammacarcinoom, ovariumcarcinoom, prostaatcarcinoom en pancreascarcinoom. In deze overkoepelende e-learning geven experts een overzicht van de verschillende indicaties en het bijbehorende BRCA-testbeleid. Tevens delen zij hun ervaringen uit de praktijk.
Steeds meer behandelaars krijgen te maken met de inzet van PARP-remmers als olaparib, niraparib, rucaparib en talazoparib. Elk middel kent verschillende indicaties, een bepaald BRCA-testbeleid en een specifiek bijwerkingenprofiel. Het doel van deze nascholing is om u te voorzien van een praktijkgericht overzicht van de verschillende aspecten van PARP-remming. Stap voor stap neemt het expertpanel, onder begeleiding van moderator dr. Geert Cirkel, u mee door hun praktijkervaringen met de verschillende middelen bij de verschillende tumortypen.
Onderwerpen
- Overzicht van de verschillende indicaties en het BRCA-testbeleid
- Toxiciteitsprofielen en management van bijwerkingen
- Toekomst van en met PARP-remmers
Expertpanel
- Dr. Geert Cirkel, internist-oncoloog, Meander MC, Amersfoort (moderator)
- Dr. Paul Hamberg, internist-oncoloog, Franciscus Gasthuis & Vlietland
- Dr. Agnes Jager, internist-oncoloog, Erasmus MC, Rotterdam
- Prof. dr. Marjolijn Ligtenberg, klinisch moleculair bioloog in de pathologie en laboratoriumspecialist klinische genetica, Radboudumc, Nijmegen
- Prof. dr. Gabe Sonke, internist-oncoloog, Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam
Doelgroep
Internist-oncologen en internist-oncologen in opleiding.
Accreditatie
Meer informatie over de accreditatiestatus van deze nascholing staat op de website van MEDtalks.
Sponsors
Deze nascholing komt inhoudelijk onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door AstraZeneca, Clovis Oncology, MSD en Pfizer..
NVMO en MEDtalks
Deze nascholing valt onder de samenwerkingsovereenkomst tussen NVMO en MEDtalks.