Colorectaal Carcinoom Update 2022

inschrijven

MEDtalks-nascholing

In dit MEDtalks-programma, live te bekijken op 28 september 2022 van 20.30 tot 21.30 uur, worden de belangrijkste vraagstukken rond nieuwe en bestaande behandelopties en de rol van moleculaire diagnostiek bij het gemetastaseerd colorectaal carcinoom (CRC) besproken.

De Nederlandse richtlijn voor het CRC is de afgelopen jaren op een groot aantal punten aangepast. De inzet van moleculaire diagnostiek is aangescherpt en heeft meer dan voorheen impact op de behandelkeuzes. Ook het aantal behandelopties voor verschillende subgroepen is weer uitgebreid met zicht op nieuwe ontwikkelingen. Presentatrice Inge Diepman bespreekt samen met het panel van experts de meest actuele vraagstukken rondom de moleculaire diagnostiek en behandeling van CRC.

Sprekers

  • Dr. Jeanine Roodhart, internist-oncoloog, UMC Utrecht
  • Dr. Dirkje Sommeijer, internist-oncoloog, Amsterdam UMC
  • Dr. Leonie Mekenkamp, internist-oncoloog, Medisch Spectrum Twente
  • Dr. Wendy de Leng, klinisch moleculair bioloog in de pathologie, UMC, Utrecht
  • Dr. Petur Snaebjornsson, patholoog, NKI-AVL, Amsterdam

Doelgroep

Deze nascholing is primair bedoeld voor internist-oncologen, pathologen, klinisch moleculair biologen in de pathologie en verpleegkundig specialisten.

Accreditatie

Meer informatie over de accreditatiestatus van deze nascholing staat op de website van MEDtalks.

NVMO en MEDtalks

Dit nascholingsprogramma valt onder de samenwerkingsovereenkomst tussen NVMO en MEDtalks.

Sponsors

Deze nascholing komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door hoofdsponsoren Pierre Fabre Oncology en Servier en subsponsor Roche Diagnostics.